torstai 3. lokakuuta 2013

Tiedät juosseesi riittävästi, kun

 * Liikut väkijoukossa millä välineellä tahansa ja silmäsi alkavat etsiä sopivaa rakoa, josta sujahtaa ohi. Mutkan kohdalla skannaat väylän leveyttä suhteessa horisontissa näkyvään lähitavoitteeseen ja oikaiset sisäkaarteen puolelta.

* Huomaat kaivavasi lukion lyhyen matematiikan kirjoja esiin opetellaksesi, miten lasketaan keskivauhti min/km tiettyyn tavoitteeseen suhteuttaen? Entä mitä vauhtia juoksi kaveri, kun hän juoksi kymmenen kilometriä aikaan 50 minuuttia?

* Kun työpäivän aikana tulee kiire palaverista toiseen, rauhoitut, kun tiedät pystyväsi ainakin juosten taittamaan tuon 500 metrin matkan muutamassa minuutissa ja tarvittaessa voit laittaa vaikka jalkaa toisen eteen vähän rivakammin, tietsikkalaukkua käsivarrella heilutellen, vaikutelmasta viis veisaten.

* Paitsi julkinen käyttäytymisesi, työulkoasusikin kärsii. Valitessasi kenkiä liikkeelle lähtiessäsi kiinnität huomiota ainoastaan siihen, miten MUKAVAT ja matalapohjaiset kengät ovat.


* Joudut hillitsemään itseäsi keskusteluissa, ettet aloittaisi joka lausetta: "juokseminen pla pla plaa, juoksu pla pla plaa, minä minä minä plaa plaa plaa, kun taas ne muut juoksijat plaa plaa plaa…"

* Olet tapaturma-altis jonkin kumman alitajuisen nyrjähdyksen vuoksi. Juuri silloin kun pitäisi varjella jalkoja kaikilta tälleiltä ja vahvistaa ne äärimmäisen hyvävointisiksi, saatat esimerkiksi lähteä Kulttuurisuunnistuksen parkouresittelyyn ja tulla yllytetyksi juosta päin kiviseinää - polvi edellä!

* Liikauttaessasi jalkaa istuessasi asennosta toiseen saat ylimääräisiä sydämen lyöntejä, kun polven yhdessä kohdassa ehkä ihan pikkuisen tuntuu jotain kivunkaltaista. Onko polvi kunnossa onko polvi kunnossa onko polvi kunnossa…??

 * Saat kohtauksen, jos vastustuskyvyn kannalta supervälttämättömät tabletit - C-vitamiineja imeskeltävän sinkin kera - ovat jääneet toiseen laukkuun tai jos niitä ei tänä päivänä apteekista saa ostettua lisää.



* Kulutat reilusti aikaa (noo, ehkä vain tunteja) illasta selaten aiempien vuosien harjoituspäiväkirjoissa vastaavia kilometrin vetojen keskivauhteja ja keskisykkeitä, etkä voi ymmärtää, miksei kumppanisi pompi tasajalkaa yhdessä kanssasi tasajalkaa ilosta kiljuen: puolen minuutin parannus, kyllä harjoittelu kannattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti