keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Avataan kineettinen ketju, mobilisoidaan nilkka ja lähdetään liikkeelle

Kolme yötä Finlandia Marathonin kymppiin. Alunperin tarkoitukseni oli juosta kokomaraton silloin, mutta heinäkuussa havahduin juostujen kilometrien vähyyteen ja lykkäsin tuota isoa haastetta kolme viikkoa myöhemmäksi Pieksämäelle.

31 kilometrin testilenkillä kipeytynyt polvi on nyt rauhoittunut hyväksi. Fysioterapeutti Peter Halenin hoidossa kannatti jälleen käydä: sain hyvät ohjeet syvien pohje- ja takareisilihasten venyttämiseen ja jäykän nilkan vetreyttämiseen.

Taikavenytys-mantra tehdään ennen ja jälkeen jokaisen lenkin.

Lisäksi muuten sain akuneuloja kireisiin ja kosketusarkoihin pohjelihaksiin. Pari päivää pohje vasta olikin juntturassa, pinkeä ja juiliva. Mutta tällä viikolla juoksu onkin kulkenut tosi mukavasti: Nilsiän Sääskiniementiellä autoilevat ovat saaneet ihmetellä polvennosto- ja kuopaisuaskeliani sekä kiihdytyksiäni kilometrin vedoilla.

Eiliseltä iltalenkiltä palatessani oli alavilla mailla hallan vaara. Sumupilvet roikkuivat peltojen päällä harsoina ja kädenselkiä vilutti. Lauantaiksi on luvassa aurinkoa ja 18 astetta. Kympin juoksijallekin se tarkoittaa hikistä koitosta, kokomaratonin juoksijalle se tarkoittaa tarkkuutta nesteytyksessä, koska hiki tulee virtaamaan.


Finlandia Marathonissa nähdään! Medita Communication Oy:n ryhmän tunnistaa punaisesta t-paidasta, jonka takana lukee: Medita moves for Plan - Because I am a girl. Jokainen kilsa kerryttää euron verran tukea Planin kampanjalle.